![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlPaCeD3kzuwPWZnvoPciQ8lR268fnTTpo_1327tOiGZt6KpY1xExqV51KGno7X0OEu2HNNS0CYGgTJcNLprtjBRHDAUwW2WiITQbI1EovwVTV9ABHOx8xdL9UzpH0O7R34z8pGyNXZqw/s400/Zdj%C4%99cia-0166.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-j5Iz7pnbwivq1OgN9k51x_XYi5Bl0GHfHxYUieMv3aaNaoY88iYECPH_4ee7A7zVZbKZwlHfrS5K41blac914e2nKLglVfiEm1nHlVdJqCoKa0O8Nf3LqAGZRJgZZk_-Q4iUAGqZIvM/s400/Zdj%C4%99cia-0167.jpg)
Grzybki w tym roku dorodne i zdrowe, i mimo iż takie ładne wszystkie wylądowały w garnku. Ten kto zazdrości może sobie ugotować. Przepis na Grzyby duszone w pomidorach.
1 kg grzybów (mieszanych)
4 pomidory
1/2 szklanki śmietany
4 łyżki oleju
1 łyżeczka słodkiej papryki (no chyba ze ktoś lubi na ostro)
pęczek natki pietruszki
1 cebula
pieprz sól
Wykonanie
4 pomidory
1/2 szklanki śmietany
4 łyżki oleju
1 łyżeczka słodkiej papryki (no chyba ze ktoś lubi na ostro)
pęczek natki pietruszki
1 cebula
pieprz sól
Wykonanie
Grzyby oczyścić, pokroić i smażyć na oleju przez ok. 10 minut. Dodać sparzone i obrane ze skórki, pokrojone pomidory, posiekaną cebulę. Dusić razem na małym ogniu prze ok 30 minut. Pod koniec duszenia dodać posiekaną natkę, sól, pieprz i paprykę. Dodać śmietanę. Danie można podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.
2 komentarze:
Kasiu, pozwoliłam sobie przyznać Ci nagrodę przechodnią Bloggerów "To lubię!" :-) Szczegóły i uzasadnienie tutaj:
http://mojkotija-beata.blogspot.com/2010/09/to-lubie.html
grzyby, grzyby, grzyby... już mi nog isame do lasu idą:)
przepis bardzo ciekawy, wypróbuję
pozdrawiam
Prześlij komentarz